Over Wout

Foto 53Wout heeft muziek in de genen; hij startte al jong met orgellessen en vanaf zijn 8e  combineerde hij dit met het bespelen van de klarinet bij Wilhelmina Rijssen

Hij behaalde aan het conservatoria in Zwolle & Enschede zijn bachelor en master diploma’s hafa-directie, klarinet en basklarinet.

Vanaf zijn 18e dirigeerde hij menig koor & blaasorkest, hij is momenteel dirigent van ‘Wilhelmina’ Rijssen, Gospelkoor TODA te Rijssen en klarinetdocent bij de Hellendoornse Harmonie.

Sinds 2005 is hij in dienst bij de Overijsselse Bibliotheek Dienst, verantwoordelijk voor de muziekafdeling (advies en bedrijfsvoering). Sinds 2006 tevens werkzaam op de P&O afdeling; eerst als coördinator opleidingen, later als projectleider. Vanaf april 2013 is hij teammanager van Musidesk RBG waarin de muziekafdelingen van de Gelderse en Overijsselse Bibliotheken samen zijn gekomen.

Wout maakt zich sterk om samen met team Musidesk mooie verbindingen binnen Overijssel en Gelderland, maar ook daarbuiten, te leggen. Het gaat dan om bibliotheek- en muziek-inhoudelijke projecten zoals HRFSTWND, Hanzefestival, Muziek in de klas. Muziek Platform Oost en het programma VDMU van RTV-Oost.

Met zijn verenigingen is Wout steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen, deze worden gevonden in de diversiteit van het repertoire en begeleidingsvormen. Wout maakt hierbij graag gebruik van zijn brede repertoire kennis en zijn vele contacten binnen de blaasmuziekwereld.

Zijn motto is “ieder werk en optreden verdient het om met passie en energie zo optimaal mogelijk uitgevoerd te worden”

Geef een reactie